Een Huis Laten Bouwen

Uw eigen huis laten bouwen
Droomt u ervan ooit eens uw eigen huis te bouwen? Steeds meer mensen realiseren deze droom in ons land omdat er steeds meer zelfbouwkavels beschikbaar komen. Er zijn vele voordelen als u overgaat tot het bouwen van een eigen huis. Wij noemen de belangrijkste:  
 

  • Vrijheid om uw eigen ontwerp te maken
  • Subsidies mogelijk voor duurzame energie
  • Vrijheid in materiaalkeuze


Bent u particulier en besluit u zelf te gaan bouwen dan koopt u zelf de grond en zoekt u ook zelf de woonadviseur met wie u het huis uiteindelijk gaat bouwen. U dient uiteraard wel rekening te houden met uw beschikbare budget, de afmetingen en regels van de kavel en de gemeentelijke voorschriften in uw betreffende woonplaats. Uw eigen huis bouwen gaat gepaard met aanzienlijke financiële gevolgen. Een wel doordachte planning is dan ook van cruciaal belang alvorens u overgaat tot deze keuze.

Uw bouwpartner vinden
Wanneer u dan daadwerkelijk heeft besloten uw droom te verwezenlijken en uw eigen huis te laten bouwen, dan gaat u op zoek naar de juiste uitvoerder van uw plannen. De meeste woonadviseurs doorlopen met u een duidelijk stappenplan. Dit proces bestaat uit diverse fases, tijdens elke fase kunt u persoonlijke wensen bespreken in het ontwerp. Het hele bouwtraject is dan helder en blijft overzichtelijk. Een eigen huis laten bouwen vereist deskundig advies in elke stap.  Veelal beschikt een goede woonadviseur over diverse keuzemogelijkheden in de woningtypen die hij voor u kunt realiseren. Wanneer u het juiste woningtype heeft gevonden is tevens de juiste kleurcombinatie daarbij te kiezen die daar dan goed bij past. Bent u geslaagd in het vinden van uw woningtype, dan volgt de fase om de ruimte en de indeling daarvan te kiezen. Als deze stap is voltooid, kunnen meerdere opties worden toegevoegd. Zo kunt u de keuze maken voor een uitbouw of een keuken aan de voorkant, of voor een dakkapel? In feite bent u zelf de ontwerper en inrichter van uw woning en wordt u bijgestaan door ervaren adviseurs. De meeste woningadviseurs beschikken vandaag de dag over geavanceerde 3D-visualisatie wat u een duidelijk realistisch beeld geeft hoe uw woning eruit gaat zien.  Voor het bouwen van uw eigen huis zijn er aanzienlijk veel regels verbonden. Uw woonadviseur heeft de taak u hiervan te ontzorgen en te ondersteunen. Hij zal u voorzien van de benodigde informatie en adviezen in een persoonlijk gesprek. Voorafgaand aan dit gesprek zoekt hij uit wat de lokale regels en voorschriften zijn van de gemeente waar u het huis wil laten bouwen. Hierdoor kunt u zich volledig richten op het ontwerpen en bouwen van uw woning.

Benieuwd naar een verantwoordelijke bouwadviseur die u veel taken zoals het papierwerk ontzorgt? Kijk dan eens op de site van Roscobouw.


Delen