Zonnepanelen in bedrijven voor duurzame oplossingen

Zonnepanelen in opbouw

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven en particulieren die willen bezuinigen op hun energiekosten. Wanneer we naar de bedrijven kijken, zal de directie naast het isoleren ook gaan proberen zoveel mogelijk energie zelf op te wekken. Dat laatste is mogelijk door zonnepanelen in het geheel op te nemen. Zonnepanelen in de installatie opnemen is een goede keus, omdat bij een juiste hoeveelheid panelen je geheel zelf voorzienend kan zijn.

Bedrijven

De directie van tegenwoordig ziet dat de kosten voor het energie verbruik de laatste jaren alleen maar groter wordt. Daarom zal er gezocht worden naar mogelijkheden om deze kosten terug te dringen. Op de eerste plaats zullen ze het bedrijf goed gaan isoleren om zo min mogelijk energieverlies te hebben. Een goede methode, indien er nog niets is geïsoleerd, is een specialist langs laten komen. Hij of zij kan dan bepalen wat het isoleren allemaal kost en oplevert. Er kan worden berekend wat het kost om bijvoorbeeld het dak te isoleren, maar daarnaast ook wat het oplevert. Dat kan ook gedaan worden voor de wanden, ramen en de vloer. Zodra deze allemaal zijn aangepakt, kan men verder gaan om ervoor te zorgen dat er zelf energie wordt opgewekt. Dat kan gedaan worden door het gebruik van aardwarmte, windmolens en zonnepanelen.

De zonnepanelen

Het zijn vooral de zonnepanelen die de laatste jaren in opmars zijn. Omdat bedrijven vaak een grote oppervlakte hebben op het dak kunnen er veel zonnepanelen geplaatst worden. Daardoor kan er veel elektrische energie worden opgewekt. Het kan zelfs zover komen dat het bedrijf geheel zelf voorzienend is. Er zullen dagen bijzijn dat er meer energie wordt opgewekt dan er verbruikt wordt. Op zo'n moment zal de energie, die te veel wordt opgewekt, aan het net terug worden geleverd. Dat kan men zien doordat dan de meter achteruit draait. Is er al een slimme meter geplaatst, heeft deze twee tellers. Een teller zal dan de verbruikte energie aangeven en de andere teller de terug geleverde energie. Op de eindejaarsafrekening wordt dan het verbruik en terug geleverde energie op de nota weergegeven. Ook particulieren gaan steeds vaker over tot het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Zij zorgen er op deze manier voor dat de kosten van het energieverbruik worden verminderd. De kosten die betaald moeten worden voor het energieverbruik, zijn de grootste maandelijkse uitgaven die men heeft. Daarom wil men de juiste maatregelen nemen. Dus eerst goed isoleren en daarna zoveel mogelijk energie zelf opwekken. In de moderne woningen wordt ook al vaak voor aardwarmte gekozen. Dit is ook een goede manier om op de kosten van het energieverbruik te bezuinigen. Toch staan zonnepanelen in zijn geheel nog altijd wel op nummer een om de kosten voor het energieverbruik te verminderen.

Voor meer informatie spreek met Loodgietersbedrijf Hessel Postma.


Delen