Cv ketels

De cv ketel: Het apparaat dat ervoor zorgt dat we ons behaaglijk warm kunnen voelen in de winter. Een combi-ketel zorgt er zelfs voor dat we van warm water worden voorzien. eens in de zoveel tijd duikt de ketel op in onze gedachten. Deze moet namelijk regelmatig onderhouden worden. Ook is zo nu en dan de aanschaf van een nieuwe nodig. Of huur je liever een ketel? In dit blog vertel ik je alles wat je moet weten over de cv ketel.   

Kopen of huren?

Cv ketels gaan over het algemeen zo'n 15 jaar mee. De vraag of je een ketel wilt huren of wilt kopen is dus belangrijk. Koop je namelijk een ketel en je besluit vijf jaar later te gaan verhuizen dan is dat zonde. Aan de andere kant is een koop een eenmalige uitgave. Wanneer je huurt betaal je elke maand. Toch heeft huren zeker zijn voordelen. Meestal zitten er gunstige extra's in het huurcontract, zoals bijvoorbeeld een storingsdienst. Heb je dus problemen met de ketel dan wordt dit snel verholpen. Ook onderhoud is voor de rekening van het bedrijf. Met een gekochte ketel van Van der Wal B.V. heb je natuurlijk wel even garantie maar naar een jaar of twee houdt dat op. Daarna zul je zelf moeten betalen voor het onderhoud.

Het onderhoud

Het onderhoud van de cv ketel is zeer belangrijk. Wanneer de ketel niet goed onderhouden wordt, verkort dit niet alleen de levensduur drastisch, maar het levert ook nog eens grote risico's op. Er kunnen namelijk gassen zoals koolmonoxide gaan lekken. Daarnaast werkt een goed onderhouden cv ketel zuiniger, waardoor je ook weer in kosten bespaart. Wil je problemen met je ketel voorkomen zorg dan dat elk jaar of eens in de twee jaar je ketel een goede beurt krijgt. Dit is vaak ook een clausule die in de garantievoorwaarden wordt opgenomen. Wanneer je dus je ketel niet regelmatig laat onderhouden, vervalt je recht op garantie. Zoals je begrijpt is het erg belangrijk om een specialist te laten komen voor onderhoud of reparatie van de ketel. Een fout kan namelijk al voor nare situaties zorgen. Neem dus iemand in dienst die betrouwbaar en gecertificeerd is. Er zijn een paar dingen die de monteur zal controleren. De waarden van rookgassen bijvoorbeeld. Daarnaast wordt er gekeken naar de rookgasafvoer om een eventueel lek te ontdekken en ook de montage wordt nagelopen om te zien of alles nog goed bevestigd is. Of je nu een cv ketel koopt of huurt: het is belangrijk jezelf eerst goed in te lezen en om goed voor je ketel te zorgen.


Delen